‘Time Magazine’ verkiest Joe Biden en Kamala Harris tot personen van het jaar

 

 ©  REUTERS

Bron: BELGA

‘Time Magazine’ heeft donderdag toekomstig president Joe Biden en vicepresident Kamala Harris verkozen tot personen van het jaar.

“Om Amerika’s verhaal te veranderen, om te tonen dat de krachten van empathie groter zijn dan de razernijen van verdeeldheid, om een visie te delen van genezing in een treurende wereld: om die redenen zijn Joe Biden en Kamala Harris de personen van het jaar 2020 van Time”, zegt hoofdredacteur Edward Felsenthal in een persbericht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op 7 november werd na een razend spannende stembusslag duidelijk dat Biden en Harris de Amerikaanse presidentsverkiezingen hadden gewonnen, na een campagne waarin ze hadden beloofd dat ze het land weer zouden herenigen en komaf zouden maken met de chaos onder aftredend president Donald Trump. Ze beloofden ook de coronapandemie aan te pakken, die zwaar huishoudt in het land.

Op de shortlist die donderdag was uitgelekt, stonden naast Biden ook de hulpverleners uit de eerstelijnszorg, Amerikaans expert infectieziekten Athony Fauci, de beweging voor rassengelijkheid, en – jawel – ook aftredend president Donald Trump.

In 2019 koos Time de jonge Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg tot persoon van het jaar. Het magazine eert al sinds 1927 de internationale persoonlijkheden die de grootste impact hebben gemaakt in het afgelopen jaar.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten