Nations League: Oekraïne vecht forfaitnederlaag aan bij TAS

Bron © BELGA

Foto: Photo News

De Oekraïense voetbalbond vecht bij het internationaal sporttribunaal TAS de beslissing van de UEFA aan om de wedstrijd tussen Zwitserland en Oekraïne in de Nations League te schrappen en om te zetten in een reglementaire nederlaag voor Oekraïne. Het duel ging in november niet door omdat de selectie van Oekraïne op last van de gezondheidsautoriteiten in Luzern in quarantaine moest vanwege een aantal coronabesmettingen.

De UEFA hield Oekraïne verantwoordelijk voor het niet doorgaan van de wedstrijd en bepaalde de eindstand op 3-0 voor Zwitserland. De Europese voetbalbond had eerder toestemming gegeven aan positief geteste spelers om in actie komen, omdat het om een ‘oude’ besmetting zou gaan die weer was aangetroffen. De Zwitserse autoriteiten hadden dat echter verboden.

Oekraïne gaat in beroep en eist dat de reglementaire nederlaag wordt teruggedraaid. De Oekraïense bond wil dat de wedstrijd alsnog wordt gespeeld of dat als de wedstrijd niet meer wordt afgewerkt, de UEFA de uitkomst door loting beslist. Het duel tussen Zwitserland en Oekraïne in Luzern was de laatste wedstrijd in groep 4 van de A-divisie in de Nations League. Door de nederlaag eindigde Oekraïne als laatste in de groep. Het TAS laat weten dat het beroep in behandeling is genomen en dat een panel wordt samengesteld. Alle partijen krijgen nu de tijd om schriftelijke verklaringen in te dienen.

(belga)