Onthoofde Sven De Ridder debuteert in gratis webserie op Instagram: “Cadeau aan het jonge publiek”

Hij blikt ondertussen terug op een carrière van 31 jaar, maar volgende week begeeft Sven De Ridder zich op onbekend terrein. “Nooit eerder speelde ik theater dat voor Instagram is gemaakt. En dat is niet de enige primeur die corona voor mij in petto had.”

Noem het en Sven De Ridder (46) heeft het gedaan: film, theater, comedy, quizzen, tv-shows… Maar vanaf maandag is De Ridder te zien in de theaterproductie Mekbet. “Iets helemaal nieuws. Aangezien de schouwburgen geen publiek kunnen ontvangen, kwam Theater FroeFroe op het idee een productie op te zetten die enkel en alleen via het sociale medium Instagram zal worden getoond. Het wordt een bewerking van Shakespeares Macbeth, geschikt voor een publiek vanaf 12 jaar maar absoluut te genieten door een volwassen publiek.”

Niet alleen bekende acteurs zoals Saïd Boumazoughe uit Patser, Tanya Zabarylo uit De Ridder en Amateurs, Joke Emmers en Maarten Bosmans spelen mee, voor de muziek zorgen onder anderen Mauro Pawlowski, School is Cool en Compact Disk Dummies. “Saïd is Mekbet en ik speel de dolende ridder zonder hoofd”, vertelt De Ridder. “Ik speelde mijn rol in een blauw pak tegen een blauwe achtergrond, zodat het na de montage lijkt alsof ik echt met mijn hoofd onder mijn arm loop. Het hele stuk is al opgenomen en een week lang zal elke dag een episode op Instagram worden aangeboden. Helemaal gratis.” FroeFroe noemt Mekbet een cadeau aan het jonge publiek en aan de artiesten die in deze coronatijden zonder werk zitten.

Saïd Boumazoughe speelt in de productie van Dries De Win de rol van Mekbet. ©  wannes riemis

Voor De Ridder is dit overigens niet zijn enige coronaprimeur. “Op Ketnet is pas Ik u ook gestart, een reeks die ik thuis heb opgenomen met mijn dochter. Het is haar acteerdebuut, maar het was ook de eerste keer dat ik alles zelf in handen had. Kostuums, schmink, requisieten en zelfs de camera werden thuis geleverd en daar moest ik dan mee aan de slag.” Mekbet is voorlopig de laatste opdracht die De Ridder op agenda heeft. “De komende weken zien er opnieuw leeg uit.” (jdr)

Aangeboden door onze partners

Lees ook