De show is begonnen: kamp om de wereldtitel zwaargewichten loopt al bij de weging bijna uit de hand

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vanavond kampen titelverdediger Anthony Joshua en zijn Bulgaarse uitdager Kubrat Pulev in London om de overall-wereldtitel bij de zwaargewichten. En dat het er gaat stuiven, bleek gisteren al bij de weging. Het kwam net niet tot een handgemeen tussen de 31-jarige Brit en zijn acht jaar oudere uitdager.

Joshua en Pulev staan vanavond tegenover elkaar in de ring in de Wembley Arena. De wedstrijd had normaal reeds op 20 juni plaatsgevonden maar werd als gevolg van de coronapandemie verschoven naar vanavond.

Al zat het er gisteren al bijna bovenarms op tussen beide kemphanen tijdens de klassieke weging. Neus aan neus, vingertjes wijzen, elkaar toeroepen en een zenuwachtige security: het hoort er allemaal bij. “Ik had hem zomaar op zijn gezicht geslagen maar ik moet wachten tot vanavond”, reageerde Joshua achteraf. “Ik zit al jaren in het vak en heb al meermaals jongens stoere praat horen verkondigen. Achteraf krijgen ze dan een pak slaag. Ik ken hem, heb hem bestudeerd. Hij denkt dat hij een krijger is. Maar ik zei hem dat hij niet overmoedig moest worden want dat hij nu met een echte bokser te maken zou krijgen. Zij die tegen mij boksen stappen met vertrouwen in de ring maar na een paar rondjes weten ze van geen hout meer pijlen maken. En dan sla ik toe.”(gvdl)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten