Mariah Carey voor eerst op 1 in Groot-Brittannië met ‘All I want for Christmas is you’

Mariah Carey. ©  Photo News

Ze heeft er 26 jaar voor nodig gehad, maar Mariah Carey staat voor het eerst op nummer één in de Britse hitlijsten met All I want for Christmas is you. In Vlaanderen is het de populairste oldie van het moment.

Mariah Carey bracht All I want for Christmas is you uit in 1994. Ze behaalde toen maar de tweede plaats in het Verenigd Koninkrijk, omdat de Britse boyband East 17 beter verkocht met de single Stay another day. Geen enkele song in de geschiedenis van de Britse hitlijsten, heeft er langer over gedaan om de top te bereiken dan deze kerstevergreen.

De videoclip van “All I want for Christmas is you”:

Happy Christmas UK!”, schrijft de 50-jarige Carey in een bericht aan haar fans. “We hebben het eindelijk voor elkaar. We houden de kerstsfeer levend, hoe somber het jaar ook is geweest. Ik hou voor eeuwig van jullie. Vreugde voor de wereld.”

LEES OOK. Van Mariah Carey tot zelfs Dimitri Vegas & Like Mike: waarom sterren massaal kerstliedjes blijven maken (+)

Voor een song die in minder dan een uur werd geschreven, is het succes ruim een kwarteeuw later nog steeds overweldigend. De Amerikaanse zangeres deelde op Twitter een bericht van een fanpagina: behalve in het Verenigd Koninkrijk staat ze ook in Italië, Oostenrijk, Duitsland, Nederland, Litouwen en Noorwegen op één.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In Vlaanderen is All I want for Christmas is you deze week de aanvoerder van de back catalogue van de Ultratop, het overzicht van de populairste singles van meer dan twee jaar oud. De top drie is volledig in kerststemming: Wham! staat tweede met Last Christmas en Ariana Grande derde met Santa tell me.(dhs)

Aangeboden door onze partners

Lees ook