Leon Bailey (ex-Genk) schiet Bayer Leverkusen met absolute wereldgoal naar leiding in Bundesliga

Foto: AFP

Leon Bailey heeft in de Bundesliga-wedstrijd van Bayer Leverkusen tegen Hoffenheim nog eens van zich doen spreken. In de vierde minuut bracht hij zijn ploeg op voorsprong met een parel van een doelpunt. Na een corner - die hij nota bene zelf nam - haalde hij verwoestend uit met zijn linker. Hierna verdween het leer enig mooi in de winkelhaak.

Bailey is ondertussen bezig aan zijn vierde seizoen bij Leverkusen. De nog steeds maar 23-jarige Jamaicaan maakte in januari 2017 voor zo’n 13 miljoen euro de overstap van Racing Genk naar de Duitse subtopper. Bailey ontpopte zich er in geen tijd tot smaakmaker. Dit seizoen was de winger al goed voor zeven doelpunten en zes assists in vijftien wedstrijden.

Na doelpunten van een tweede keer Bailey en ook nog Florian Wirtz en Lucas Alario won Bayer Leverkusen uiteindelijk met 4-1 van Hoffenheim, dat de wedstrijd bovendien met negen beëindigde na twee rode kaarten.

Door de zege springt Leverkusen naar de eerste plaats in de Bundesliga. Bayern München, dat zaterdag niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Union Berlijn, volgt samen met RB Leipzig op één punt.

Door Maarten Vanhoof
AANGERADEN