‘Black-out’ straks al in vier andere landen op het scherm na nominatie voor prestigieuze prijs

 

 ©  VRT

Ook buiten België gaat straks het licht uit. Black-out, de fictiereeks van Eén die momenteel op zondagavond te zien is, wordt straks uitgezonden in vier andere landen. Daarmee volgt de serie in de voetsporen van onder meer Undercover en De twaalf.

De Verenigde Staten, Australië, Canada en Nederland: dat zijn de landen die hun oog lieten vallen op Black-out, de nieuwe VRT-reeks over een nationale stroompanne. Sinds de serie met Geert Van Rampelberg, Sara De Roo en Lucas Van den Eynde genomineerd werd voor de prestigieuze Prix Europa ging de internationale interesse crescendo. Nu maakt de openbare omroep bekend dat Black-out ook daadwerkelijk buiten ons land getoond zal worden. Meteen een mooi compliment voor jonnydepony, het nieuwe productiehuis dat de serie maakte.

Halfweg de uitzendingen blijkt alvast dat Black-out in de smaak valt bij de Eén-kijker: de afleveringen halen gemiddeld 1,25 miljoen kijkers. Daarmee doet het voorlopig beter dan De twaalf, die andere thrillerreeks die begin dit jaar scoorde op Eén. Undercover met Tom Waes blijft voorlopig de populairste Vlaamse fictiereeks van 2020, met een piek van bijna 1,6 miljoen kijkers. Beide series zijn wereldwijd te bekijken op Netflix en werden net als onder meer Tabula rasa en Beau séjour ook verkocht aan buitenlandse zenders. Aan Black-out om het even goed te doen buiten de grenzen.(dvg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook