“Knuffelcontact” is woord van het jaar 2020

 

 ©  © Lieve Blancquaert

Bron: BELGA

Het woord “knuffelcontact” is in Vlaanderen verkozen tot woord van het jaar 2020. Het kreeg de afgelopen twee weken iets meer dan de helft van de 25.000 stemmen achter zich in de verkiezing die door Van Dale georganiseerd werd. De tweede plaats is voor “covidioot”, “hoestschaamte” eindigde op de derde plaats.

De 20 genomineerde woorden waren: aanloopleren, anderhalvemetersamenleving, contactspeurder, coronamoe, covid, covidioot, druktebarometer, dutjestaks, hoestschaamte, knuffelcontact, kuchscherm, lockdownfeestje, raambezoek, reddingsstrook, spookkeuken, sportbubbel, versoepelbrigade, vivaldicoalitie, vriendenaandeel en zelfquarantaine.

In Nederland werd het woord “anderhalvemetersamenleving” verkozen tot woord van het jaar.

Maandag raakte al bekend dat “ewa drerrie” kinderwoord van het jaar werd, en “simp” het tienerwoord. “Ewa drerrie” betekent iets als “hey gast”, en “simp” is een benaming voor iemand die veel te veel doet voor iemand die hij leuk vindt.

LEES OOK. Weet jij wat je kind bedoelt als hij corona “kaas” noemt, antwoordt met “idk” en “ewa drerrie” tegen vriend zegt? (+)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten