Club Brugge heeft tragisch nieuws: spits Emmanuel Dennis verliest zijn oudere broer tijdens zeilrace

Foto: BELGA

Club Brugge heeft tragisch nieuws: spits Emmanuel Dennis werd immers in diepe rouw gedompeld. “Op 28 november kwam zijn oudere broer – de prille veertiger Popti Emmanuel Dennis – om tijdens een zeilrace in het Nigeriaanse Lagos. Zijn boot kapseisde door een alsnog ongekende reden.”

“Ondanks een intense zoekactie kwam alle hulp te laat”, klinkt het nog. “Popti Emmanuel Dennis was in Nigeria gekend als een zeer gerenommeerd en ervaren zeiler die zijn land onder meer vertegenwoordigde op de Africa Games. Als lid van de Nigeriaanse zeemacht nam hij ook geregeld deel aan internationale regatta.”

De Club-spits vertrok zondag na de wedstrijd op de Bosuil naar zijn land voor de begrafenisplechtigheid, die dinsdag plaatsvindt. Dennis wordt donderdagavond terug in België verwacht. Dennis zal zo niet inzetbaar zijn voor de competitiewedstrijd van donderdag op het veld van KV Mechelen.

Intussen heeft de Nigerian Navy Sailing Club al haar activiteiten opgeschort. “Wij zijn diep geschokt door deze gebeurtenissen”, klinkt het. “Popti, die beter bekend stond als DDY, zal enorm gemist worden. Hij was een van onze beste atleten.”

Door Michiel Verheirstraeten, Vincent Van Genechten
AANGERADEN