Anna Wintour krijgt promotie en wordt baas van alle Vogue-edities

 

 ©  Photo News

Er wordt al jaren gespeculeerd over het vertrek van Anna Wintour bij Vogue, maar daar blijkt niets van aan te zijn. Meer nog, ze is zopas door uitgever Condé Nast benoemd tot global chief content officer. Dat betekent dat ze voortaan alle edities van het modemagazine zal overzien.

flb

Anna Wintour heeft op 71-jarige leeftijd een flinke promotie gekregen. Ze is al jarenlang hoofdredacteur van de Amerikaanse editie van Vogue, maar is nu door uitgever Condé Nast ook benoemd tot global chief content officer bij het magazine. Dat betekent dat ze verantwoordelijk wordt voor ook alle andere 25 edities die Vogue internationaal telt.

In haar nieuwe rol zal ze rechtstreeks in contact staan met CEO van Condé Nast Roger Lynch, die dit een belangrijke stap noemt. “Anna’s benoeming is een cruciaal moment voor Condé Nast. Ze slaagt erin telkens een nieuw publiek te blijven bereiken en tegelijk is ze in staat enkele van de grootste talenten van vandaag in de branche te ontwikkelen en te begeleiden. Dat is wat van haar een van de meest vooraanstaande leidinggevenden in de media heeft gemaakt.”

Racisme

De benoeming komt toch enigszins als een verrassing. Er wordt al jaren gespeculeerd dat Wintour met pensioen zou gaan en enkele maanden geleden in de nasleep van de Black Lives Matter-beweging kreeg ze nog heel wat kritiek over de raciale ongelijkheid bij het Amerikaanse magazine dat al sinds 1988 onder haar bewind staat. Iets waar ze zich achteraf voor verontschuldigde. “Ook wij hebben fouten gemaakt en foto’s en verhalen gepubliceerd die soms kwetsend en intolerant waren. Ik neem daar de volledige verantwoordelijkheid voor”, zei ze toen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook