KOERSNIEUWS. Ster van Bessèges overrompeld door aanvragen, nieuwkomer bij Education First

Cameron Wurf combineert volgend seizoen het wegwielrennen met de triatlon. Foto: Getty Images

Een nieuwe dag, een nieuwe lading wielernieuwtjes. Wij bundelen de meest opvallende in onderstaand koersnieuws.

Laatste update: 12u40

Julien El Farès (35) is de nieuwste aanwinst van EF Education First

Julien El Farès rijdt volgend seizoen voor EF Education First. De 35-jarige Fransman is na de transfer van Fumiyuki Beppu (37) al het tweede oudje dat de Amerikaanse teammanager Jonathan Vaughters overneemt van het Franse ProTeam Nippo Delko One Provence. Ook de 30-jarige Japanner Hidito Nakane zit mee in het pakket van de firma Nippo die mee overkomt naar de Amerikaanse WorldTourploeg. (hc)

Cameron Wurf combineert de weg bij INEOS Grenadiers met triatlon

Cameron Wurf wordt volgend jaar een specialleke in het wegpeloton. De 37-jarige Australiër vertelde in een gesprek met Bicycling Australia dat hij een nieuw contract heeft bij INEOS Grenadiers, hoopt om een grote ronde te rijden en er tegelijk van droomt om deel te nemen aan de Iron Man in Hawaï. (hc)

Ploegen staan te drummen om mee te doen aan de Ster van Bessèges

De tijd dat de Ster van Bessèges moest smeken om grote ploegen aan te trekken, ligt achter de rug. Het is zo erg dat de Internationale Wielerunie (UCI) is gevraagd om 22 in de plaats van 20 ploegen aan de start te kunnen hebben. In de lokale krant Midi Libre zegt Patrick Herse dat ze “niet de teams in de kou willen laten die ons jaren trouw bleven”. Het gegeven dat de Santos Tour Down Under is geschrapt, maakt dat veel WorldTourteams interesse hebben voor de eerste Franse rittenkoers van het nieuwe seizoen die in de Cévennen wordt gehouden na de Grand Prix de Marseillaise, de traditionele openingskoers. Het rittenschema zelf ondergaat amper wijzigingen. De Ster van Bessèges wordt van 3 tot 7 februari gehouden en eindigt zoals gewoonlijk met een tijdrit van 11 km in Alès. (hc)

Het rittenschema: 3 februari: Bellegarde – Bellegarde (141 km), 4/2: Saint-Geniès – La Calmette (154 km), 5/2: Bessèges – Bessèges (156 km), 6/2: Rousson – Saint-Siffret Pays d’Uzès (152 km), 7/2: Alès – Alès (tijdrit van 11 km).

Door De wielerredactie
AANGERADEN