Schenkt Herman Brusselmans zijn haar aan het goeie doel? “Haar waar menig vrouw passioneel aan trok tijdens groot genot”

Gent -

Herman Brusselmans zonder z’n lange haren. Het is een opmerkelijk beeld waarmee Pink Ribbon uitpakt om op te roepen hun campagne te steunen. Pink Ribbon strijdt voor vrouwen die lijden aan borstkanker. Op een beeld dat de organisatie nu verspreidt, is Herman Brusselmans, schrijver van boeken als Zeik en Mijn haar is lang, te zien met korte coupe. Zoals hij het al jongeling ooit droeg.

“Pink Ribbon vroeg mij om mijn haar te doneren,” aldus Brusselmans. “Ja, u hoort het goed… Pink Ribbon wil van die doorleefde, hopeloze haardos een pruik maken voor iemand met borstkanker. Haar waar menig vrouw passioneel aan trok tijdens het groot genot. Haar geurend naar tabak en koffie. Dus, help een vrouw met borstkanker. Bespaar haar mijn haar, en doneer het uwe tijdens De Warmste Week.”

Addertje onder het gras: er is niet één campagnefoto van Brusselmans met kort haar, er zijn er meerdere. Waaruit dus blijkt dat het om simulaties gaat. De schrijver is dan ook niet echt van plan om de schaar in zijn haren te laten zetten. “Ik roep in die campagne enkel andere mensen op om hun haar te doneren”, zegt hij ons. Let wel: de makers van de campagne hebben het wel gevraagd, of Brusselmans z’n haren wou knippen. Maar dat doet hij niet voor een reclamecampagne. Zoals hij eerder al eens z’n hoofd maar niet z’n afgeknipte haren leende aan een campagne voor gelijke rechten voor gehandicapten. “Je denkt toch niet dat ik m’n haar zal laten knippen voor een onnozel reclamespotje,” zei hij toen. “Ik beslis nog altijd zelf wat ik ermee doe.” (kbz)

Meer informatie: www.pink-ribbon.be

AANGERADEN