Laurens De Vreese wordt zevende aanwinst van Alpecin-Fenix

Foto: Photo News

Laurens De Vreese is van de straat. De 32-jarige Merelbekenaar bereikte een principieel akkoord met Alpecin-Fenix, het ProTeam van de Roodhoofts.

De Vreese was een van de drie Belgische WorldTourprofs die nog geen contract had voor volgend seizoen. Na zeven jaar Astana was er geen plaats meer voor de wegkapitein.

De Vreese bereidde zich in zijn eentje voor in Calpe alsof hij wél een nieuwe werkgever zou vinden. Hij legde dinsdag medische testen af in Spanje, waar de wegploeg zich voorbereidt op het nieuwe seizoen. Met De Vreese erbij zit de ploeg van kopman Mathieu van der Poel al aan zeven aanwinsten. Eerder werden Jasper Philipsen (UAE Emirates), Xandro Meurisse (Circus - Wanty Gobert), Edward Planckaert (Sport Vlaanderen-Baloise), Silvan Dillier (AG2R-La Mondiale), Tobias Bayer (Tirol-KTM) en Lionel Taminiaux (Bingoal Wallonie-Bruxelles) binnengehaald.

Nu Laurens De Vreese een nieuwe werkgever heeft, resten nog qua Belgische WorldTour-profs Julien Vermote en Guillaume Van Keirsbulck die op zoek zijn. (hc)

Door Hugo Coorevits
AANGERADEN