Ultratop bevestigt: The Weeknd en Regi zijn grootste hitmakers van 2020, en dat in een jaar met veel concurrentie

 ©  Richard Shotwell/Invision/AP

Ze staken er al met kop en schouders bovenuit in het jaaroverzicht van Spotify: The Weeknd (30) en Regi Penxten (44). Nu ook de Ultratop haar eindlijstjes van 2020 heeft gelost, is het officieel. De Canadees en onze landgenoot zijn de grootste hitboeren van het jaar.

Met zijn 80s-getinte oorwurm Blinding lights mag The Weeknd zich met voorsprong de koning van de Ultratop noemen: met zeventien weken bovenaan de hitlijst evenaarde hij het record dat Dance monkey van Tones and I – vierde in de jaarlijst – eerder al brak. En dat voor een lied dat geen enkele Grammy-nominatie wegkaapte. The Weeknd noemde de Amerikaanse muziekprijzen onlangs dan ook “corrupt”.

LEES OOK. Niet Billie Eilish, maar The Weeknd steekt er met kop en schouders bovenuit: dit zijn de populairste artiesten van 2020

De zilveren medaille, en meteen de prijs voor beste Belg, gaat weinig verrassend naar Regi. Hij loste met zijn Liefde voor muziek-cover Kom wat dichterbij de succesvolste single uit zijn carrière. Ook in de Vlaamse Ultratop 50 scoorde hij hoger dan eender wie. Met 28 weken op één brak hij het record van Zoutelande, dat het 23 weken volhield op het bovenste schavot.

Dat de Ultratop dit jaar zeven nummer 1-hits telde – twee meer dan vorig jaar – maakt de prestaties van The Weeknd en Regi alleen maar straffer. Het duo bokste op tegen andere kleppers zoals Dua Lipa en Angèle (Fever), Master KG (de zomerhit Jerusalema) en Lewis Capaldi, die met Before you go op de derde plaats van het jaaroverzicht staat.

 (dvg)

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook