Dieven gaan aan de haal met speciale fiets van Peter Sagan, 25.000 dollar beloning voor tip naar daders

 

 ©  BELGA

Dieven zijn in de hoofdzetel van fietsenproducent Specialized in het Californische Morgan Hill aan de haal gegaan met een aantal fietsen uit het bedrijfsmuseum. De waarde van de gestolen fietsen wordt geschat op 130.000 euro. Onder meer de fiets waarmee Peter Sagan in 2018 Parijs-Roubaix won behoorde tot de buit van de dieven.

Zestien fietsen werden door de dieven meegenomen, meldde de Amerikaanse wielersite Cyclingtips. Daaronder dus de ‘customized’ Specialized S-Works waarmee Sagan in de Hel triomfeerde. Maar ook zijn S-Works Venge waarmee hij in 2019 in de Tour de groene trui won en een gele versie waarmee Fabian Cancellara in 2010 in de Tour de France aan de slag was, behoorden tot de imposante buit. Verder nog verdwenen: de tijdritfiets waarmee Tony Martin in 2012 olympisch zilver pakte evenals de S-Works Epic van mountainbiker Jaroslav Kulhavy, goed voor goud op de Spelen van London.

Specialized belooft alvast 25.000 dollar beloning voor wie een cruciale tip kan geven die kan leiden tot een arrestatie ...

(gvdl)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten