James Cooke dolgelukkig omdat 3 vrouwen ‘De slimste mens’-finale spelen: “We’re back bitches”

De strijd is gestreden, Catherine Van Eylen heeft in een bloedstollende finale de titel van Slimste Mens ter Wereld veroverd.

De slimste mens ter wereld:

Catherine Van Eylen neemt de felbegeerde oorkonde mee naar huis.

(Lees verder onder de video)

De verliezers:

Delphine Lecompte weet onvoldoende over Lutgart Simoens en mist daardoor de finale.

Ella Leyers laat zich in de finale op amper 2 seconden manoeuvreren en redt het niet meer.

(Lees verder onder de video)

Video: VIER

De beste quotes:

Erik Van Looy: “Jeroom, uw broek staat open. dat merkte ik toen je binnen kwam.”

“Dat klopt. We worden hier gekleed en die smoking is wat smal van onderen. Mijn broek staat dus open en mijn ballen liggen hier. (Wijst naar de kerstballen op zijn desk)

Jeroom: “Ik verwacht veel van Ella. Ze heeft de benen van Marilyn Monroe, het charisma van Michelle Obama en de vragen van mij.”

Van Looy: “Hoe gaan jullie het einde van de opnames vieren?”

Jeroom: “Best niet zoals ons laatste feestje toen Erik vermomd als een naakte Hongaarse politicus langs de regenpijp is gevlucht.”

Jeroom: “Mijn overgrootvader was een rookmelder. Dat werd toen nog door mensen gedaan. Die is wel gestorven tijdens het uitoefenen van zijn job. Hij is zijn grip verloren en van het plafond gevallen.”

Jeroom: “Mijn opa woonde in de grensstreek en smokkelde tijdens WOII boter. Hij stopte de boter in een condoom en slikte dat in. Maar hij kreeg eens heel hoge koorts en toen heeft hij in een gracht de vloeibare Solo uitgevonden.”

Het Mooiste moment:

Jame Cooke: “Fantastisch dat er drie vrouwen in finale zitten. Jullie hebben die mannen gewoon verslagen. Het was Liesbeth Van Impe haar grote droom Conner Rousseau te verslaan en dat is gelukt. Kruis eens jullie armen voor jullie lichaam en zeg samen ‘We are back bitches!”. Waarop de drie dames dat met verve doen.

Het Mooiste moment (bis):

James Cooke dolgelukkig omdat 3 vrouwen ‘De slimste mens’-finale spelen: “We’re back bitches”
Oeps, daar gaat de taart. Foto: sbs

Uit dankbaarheid voor Robert die het programma zijn gulle lach heeft geleend, heeft Erik Van Looy een taart voor hem. De naam van zowel Robert als zijn vrouw Denise staan erop. Van Looy probeert dat aan de camera te tonen waarop de taart van de schotel schuift en tegen de grond kwakt. (jdr)

AANGERADEN