Wie stemde op wie bij verkiezing FIFA Speler van het Jaar? Opvallende keuzes van Hazard en Messi

Bron © BELGA

Foto: ISOPIX

Rode Duivel Kevin De Bruyne is op de vijfde plaats geëindigd in de poll die aan moest duiden wie FIFA Speler van het Jaar werd. De middenvelder van Manchester City kreeg 26 punten (percentage scoringspunten op basis van stemmen van coaches, kapiteins, media en fans) achter zijn naam. Eden Hazard, kapitein van de Rode Duivels en dus stemgerechtigd, zette De Bruyne niet op de eerste plaats.

De Pool Robert Lewandowski won met 52 punten, voor de Portugees Cristiano Ronaldo (38), de Argentijn Lionel Messi (35) en de Senegalees Sadio Mané (29). De Egyptenaar Mohamed Salah (25), de Fransman Kylian Mbappé (19), de Spanjaard Thiago Alcantara (17), de Braziliaan Neymar (16) en de Nederlander Virgil van Dijk (13) maakten de top tien compleet.

Wie stemde op wie bij verkiezing FIFA Speler van het Jaar? Opvallende keuzes van Hazard en Messi
Lewandowski met zijn trofee. Foto: ISOPIX

De Bruyne werd door de coaches en kapiteins achttien keer op de eerste plaats gezet. Onder anderen door zijn eigen bondscoach Roberto Martinez, die ook nog punten had voor Lewandowski en Alcantara. Ook Vital Borkelmans, bondscoach van Jordanië, plaatste De Bruyne op een. Door Eden Hazard, zijn kapitein bij de Rode Duivels, werd De Bruyne op de derde plaats gezet, na Lewandowski en de Spanjaard Sergio Ramos, een ploegmaat van Hazard bij Real Madrid. Zelf werd Hazard vorig jaar achtste in het referendum.

Messi stemt voor PSG

Winnaar Lewandowski, Ronaldo en Messi brachten als kapitein van hun nationaal elftal eveneens hun stem uit. Lewandowski koos voor Alcantara, Neymar en De Bruyne, Ronaldo zette de namen van Lewandowski, Messi en Mbappé op zijn stembriefje, Messi vulde die van Neymar, Mbappé en Lewandowski in. (belga)

AANGERADEN