Sony haalt Cyberpunk 2077 uit PlayStation Store na talloze bugs

 ©  REUTERS

Het Japanse technologiebedrijf Sony heeft het videospel Cyberpunk 2077 wereldwijd uit zijn PlayStation Store gehaald nadat de voorbije dagen gebleken is dat het spel van de Poolse ontwikkelaar CD Projekt bulkt van de bugs.

Bron: BELGA

“SIE (Sony Interactive Entertainment) spant zich in om een hoog niveau van tevredenheid te verzekeren bij zijn klanten. We gaan dus van start met terugbetalingen en we gaan het spel tot nader order uit de onlinewinkel halen”, zo schrijft de game-afdeling van Sony onder meer op zijn Amerikaanse en Australische sites.

Het spel is vorige week donderdag uitgekomen en is de eerste grote titel van het bedrijf sinds The Witcher 3: Wild Hunt uit 2015. Op spelconsoles van de vorige generatie doet het spel het niet zo goed door allerlei bugs en technische problemen. Op recensiewebsite Metacritic krijgt het spel een score van 2,9 op 10 door zowat 6.000 Playstation 4-gebruikers, terwijl het op de pc een score van 6,9 op 10 (op basis van zowat 15.590 gebruikers) krijgt.

Financieel nieuwsagentschap Bloomberg meldt dat volgens analisten de mening van spelers op de oudere consoles (zoals Playstation 4 en Xbox One) cruciaal kan zijn voor de omzet van CD Projekt.

De studio verontschuldigde zich maandag op sociale media bij de klanten. De ontwikkelaar zei dat meer aandacht had moeten gaan naar het beter speelbaar maken op de Playstation 4 en Xbox One.

LEES OOK. RECENSIE. ‘Cyberpunk 2077’: De toekomst is gecrasht. Ongezien mea culpa van makers na lancering (+)

Aangeboden door onze partners

Lees ook