1,6 miljoen kijkers zien Catherine Van Eylen ‘De slimste mens ter wereld’ winnen

1.606.541 kijkers hebben de grote finale van het achttiende seizoen van De slimste mens ter wereld donderdagavond gevolgd. Dat laat zender Vier weten. Daarmee doen ze ruim beter dan vorig jaar.

De finaleaflevering met voor het eerst drie vrouwen kon dus een pak kijkers bekoren. Daarin namen dichteres Delphine Lecompte, VRT-sportanker Catherine Van Eylen en actrice Ella Leyers het tegen elkaar op. In een spannende finale tussen Leyers en Van Eylen trok Van Eylen uiteindelijk aan het langste einde. Vorig jaar lokte de finale met winnaar Lieven Scheire nog 1.289.000 kijkers. In 2018 klokte Vier af op 1.256.000 kijkers.

LEES OOK. Wij spraken de ‘Slimste mens ter wereld’ na haar overwinning: “Het cliché dat het er onder vrouwen bitchy aan toegaat, klopt totaal niet” (+)

Daarmee is het achttiende seizoen een van de succesvolste edities geweest sinds het te zien is bij Vier. Gemiddeld stemden er 1.342.863 mensen op de populaire entertainmentquiz met presentator Erik Van Looy af. Nog lang geen kijkmoeheid dus.

Door eadp
AANGERADEN