Vier verdachten gearresteerd voor recente aanslag voor lokalen van Charlie Hebdo

Archiefbeeld ©  EPA-EFE

Vier mensen zijn maandag gearresteerd in het onderzoek naar de aanval met een hakbijl door een jonge Pakistaan eind september vlakbij de vroegere lokalen van het satirische blad Charlie Hebdo in Parijs. Ze zijn voorgeleid bij de procureur voor terrorisme, zo is vernomen uit gerechtelijke bron die het bericht hierover van Le Parisien bevestigt.

Bron: BELGA

De vier mannen zouden tussen 17 en 21 jaar oud zijn. Ze zijn van Pakistaanse nationaliteit en werden volgens een gerechtelijke bron door de aanslagpleger betrokken bij de voorbereiding van de aanslag. Een van de arrestanten wordt beschuldigd van “bendevorming met criminele terroristische bedoelingen”.

Twee werden gearresteerd in Gironde, een derde in het Normandische Caen en de laatste in de regio Parijs. “Ze delen zijn ideologie en een van hen uitte zijn haat tegen Frankrijk een paar dagen voor de actie”, zei een gerechtelijke bron.

Daarnaast zouden er “talrijke berichten” gepubliceerd en uitgewisseld zijn op TikTok, een populaire app onder jongeren. Daarin zouden de verdachten hun woede hebben geuit over de Mohammed-cartoons en de aanslag van hun landgenoot hebben “verheerlijkt”, klinkt het nog.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten