Nieuwe directeur-generaal voor Fedasil

Bron © BELGA

Michael Kegels Foto: WDK

Het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers krijgt een nieuwe-directeur generaal. Michael Kegels, de afgelopen tien jaar directeur Operaties bij Fedasil, vervangt Jean-Pierre Luxen die met pensioen gaat, besliste de ministerraad vrijdag.

Kegels was voor zijn tijd bij Fedasil al verschillende jaren aan de slag als centrumdirecteur in het opvangcentrum van Broechem en van het Klein Kasteeltje in Brussel. Hij begon zijn carrière bij het commissariaat-generaal voor de vluchtelingen en de staatlozen (CGVS) als jurist en werkte ook een paar jaar in het gesloten centrum van Merksplas, dat onder de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) valt.

“Met de heer Kegels kiezen we voor iemand met jarenlange ervaring binnen Fedasil”, zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). “Hij heeft zich gaandeweg bewezen op meerdere functies. Ik ben er zeker van dat hij voor een verdere professionalisering kan zorgen en een goede focus zal hebben op de operationele werking van de opvangcentra. Die verkeren vandaag nog te veel in crisismodus.”

Mahdi bedankt ook Luxen, die acht jaar lang aan het hoofd stond van het agentschap. “Het werk bij Fedasil is nooit evident, zeker in coronatijden, maar het werk is steeds menselijk. Tijdens de asielcrisis in 2015 heeft de heer Luxen met Fedasil een groots werk verricht, op menselijk en organisatorisch vlak.”

Door jvh
AANGERADEN