RECEPT. Bloemkoolcouscous met granaatappel en nootjes
In aanloop naar de feestdagen delen we deze week een voor-, hoofd-, en nagerecht uit het boek ‘Zoveel om te vieren’, dat verscheen naar aanleiding van de tiende verjaardag van kookkanaal njam! Vandaag op het menu: bloemkoolcouscous met granaatappel en nootjes.
Voor de couscous
Voor de dressing
Voor de topping
Optioneel
Bereiden
1. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Zet opzij.
2. Snijd roosjes van de bloemkool, probeer niet te veel ‘stam’ mee te hebben. Doe ze in delen in de blender.
3. Voeg de dressing toe bij de bloemkoolcouscous. Hak de muntblaadjes fijn en voeg ze toe. Voeg ook de rozijnen toe. Haal de pitjes uit de granaatappel en doe ze erbij.
4. Hou eventueel een handjevol opzij om als topping te gebruiken. Snijd de amandelen wat fijner en rooster ze in een droge pan.
Serveren
Serveer de bloemkoolcouscous in een grote schaal of in kleine glaasjes, top met de geroosterde amandelen, verse koriander en extra granaatappelpitjes. Gebruik eventueel een beetje sumac of citroenzeste.
Japanse pannenkoekjes, ovenpasta en een veggie schotel waar ook je kinderen van smullen: recepten van Rani De Coninck
Waan je in het Oosten met streetfoodrecepten van het succesvolle Antwerpse restaurant Boker Tov
Verse fishburgers, een eigerecht om mee uit te pakken en een smeuïge crème brûlée-taart: straffe recepten van Sofie Dumont
Sevilla wint Europa League na strafschoppen en smeert Mourinho eerste nederlaag ooit aan in Europese finale
Hij draaide zijn lessenaar om ongestoord zijn gang te gaan: populaire meester P. (62) kon bijna 30 jaar leerlingen betasten in klas
Gezin van drie krijgt energieafrekening van 17.000 euro in de bus, maar dat is volgens Fluvius geen vergissing
Bingoal WB-renner Julian Mertens in kunstmatige coma geplaatst na ongeluk op training
Weg taboe: NASA houdt eerste wetenschappelijke briefing over ufo’s