Neymar toont zijn hart en steunt Braziliaans voetballertje na racisme met emotionele videoboodschap

Foto: AFP

Neymar, de Braziliaanse sterspeler van PSG, stuurde een emotionele videoboodschap naar een 11-jarig Braziliaans voetballertje nadat die het slachtoffer was geworden van racisme tijdens een wedstrijd.

Luis Eduardo Bertolodo Santiago voetbalt voor Academia Uberlandia en barstte in tranen na een wedstrijd tegen Set Esportes nadat hij hoorde welke woorden de coach van de tegenpartij gebruikte.”Stop dat zwarte kind, leg dat zwarte kind neer. Dat zei de coach verschillende keren”, zei Santiago na de wedstrijd tegen zijn ouders en tegen verschillende toeschouwers.

Neymar moedigt de jonge voetballer aan om zijn droom om profvoetballer te worden niet op te geven. “Ik zie dat je door een moeilijke periode gaat. Helaas zijn we allemaal nog steeds getuige van zulke dingen die al lang geen plaats meer zouden mogen hebben in de wereld van vandaag. Ik wens je sterkte. Ik hoop dat je niet opgeeft met te doen wat je graag doet. Goede moed, verbeter op training, geef alles en hou van wat je doet. Succes, ik ben bij jou”, aldus Neymar.

Door Valerie Van Avermaet
AANGERADEN