‘De container cup’ wint Ha! van Humo

Presentatoren Wesley Sonck en Pedro Elias waren “misschien wel de voornaamste troef” van het tv-programma, volgens Humo. ©  Kris Van Exel

Bron: BELGA

Het Vier-programma ‘De container cup’ heeft de veertigste Ha! van Humo gewonnen, de jaarlijkse prijs van de Humo-redactie voor het beste televisieprogramma van het afgelopen jaar. Dat meldt het weekblad maandagavond.

In het programma van Woestijnvis gingen Pedro Elias en Wesley Sonck middels een alternatieve zevenkamp coronaproof op zoek naar de strafste omnisporter van het land. De container cup was volgens Humo “een schaars lichtpunt tijdens de eerste lockdown en het ultieme bewijs dat corona naast dood, verderf en The masked singer ook af en toe iets moois wist te baren”. De makers van het programma werden beloond met bloemen, drie virtuele kussen van Guy Mortier en een cheque ter waarde van 5.000 euro.

Troef: presentatoren

“2020 was geen jaar als een ander”, luidt het in het juryrapport. “Mensen werden ziek, en ook de buis bleef allesbehalve gespaard van symptomen. Maar waar dorheid heerst, bloeit originaliteit des te feller, en plots kon niemand nog om De container cup heen. Aan de grondslag ervan lag een onmiskenbaar origineel idee, alleen maar sterker geworden in wat een historisch korte brainstormfase geweest moet zijn. Het resultaat was een uit de band en, in het geval van Erik Van Looy, ook uit de kom springend programmaatje, dat op eigen kracht bewees dat een eenvoudig idee niet vanzelf simpel is.”

LEES OOK. ‘De container cup’: hoe “het moeilijkste tv-programma ooit” tijdens de coronacrisis in sneltempo tot stand kwam (+)

“Boven dat alles uit stak misschien wel de voornaamste troef van De container cup: een disfunctioneel tweespan presentatoren die net in hun aangeboren incompatibiliteit een samenwerkingsverbond aangingen dat nu eens concurrentieel bekvechtend, dan weer broederlijk gierend afstak tegen de faux oprechtheid en de imitatiebonte avonden die vandaag de dag met alsmaar minder weerstand uitzendtijd lijken te vinden”, aldus de jury.

LEES OOK. Pedro Elias en Wesley Sonck, het olijke duo van ‘De container cup’: “Wij hebben samen iets meegemaakt dat een meerwaarde is geweest in mijn leven” (+)

Vorig jaar won de Canvasreeks Terug naar Rwanda de Ha! Van Humo.

Aangeboden door onze partners

Lees ook