Dan mag hij eindelijk eens starten bij Ajax, loopt het helemaal mis voor Hassane Bandé: direct rood na stevige tackle

 

Het zit hem echt niet mee… Hassane Bandé stond maandagavond voor de eerste keer aan de aftrap sinds zijn overstap van KV Mechelen naar Ajax, maar de 90 minuten maakte hij niet vol.

Vincent Van Genechten

Het verhaal van de Burkinees is intussen bekend. Bandé maakte in de zomer van 2018 voor een kleine tien miljoen euro de overstap van KV Mechelen naar Ajax, maar daar liep hij bijna meteen een zware blessure op. Omdat hij niet bij het eerste elftal aan speelminuten kon komen, leenden de Amsterdammers hem voor anderhalf jaar uit aan het Zwitserse Thun. Omdat de club degradeerde en Bandé er niet aan de bak kwam, werd de uitleenbeurt vervroegd stopgezet.

Dit seizoen is hij aan de slag bij Jong Ajax, de beloftenploeg die in de Nederlandse tweede klasse speelt. Hij mocht er al enkele keren invallen, maar maandag stond Bandé voor het eerst in de basis. Feest? Wel, nee. De aanvaller kreeg vlak na de rust een rode kaart na een stevige ingreep op de voet van Rashaan Fernandes. Jong Ajax stond op dat moment 1-0 voor , maar verloor uiteindelijk met 1-2 van Telstar. Van een debuut in mineur gesproken...

De samenvatting met de tackle van Bandé vanaf 5’55”:

LEES OOK

Nu in het nieuws