Opnames van ‘Undercover 3’ moest hij noodgedwongen met een brace onder de kleding doen, maar Tom Waes is nu toch geopereerd

Tom Waes (52) zal de feestdagen op krukken moeten vieren. Hij werd enkele dagen geleden immers geopereerd aan zijn kruisbanden en meniscus.

Tom Vets

De ingreep stond al lang op de agenda, maar er was pas nu tijd voor. “Ik zat in de lente door de lockdown wekenlang thuis”, zegt Tom. “Toen ik eindelijk weer aan de slag kon met Reizen Waes Vlaanderen, maakte ik drie dagen voor de start van de opnames een smak met mijn motor. Dat er ernstig letsel was, wist ik aanvankelijk niet. Ik had pijn, maar dacht dat die wel zou verdwijnen. Omdat ik na de opnames er nog altijd last van ondervond, heb ik het even laten nakijken in het ziekenhuis. Bleek dat ik onder het mes moest, want de kruisbanden en meniscus waren gescheurd.”

Eén probleem: de door corona uitgestelde opnames van Undercover 3 moesten sowieso doorgaan. “Wat maakte dat ik die ingreep moest uitstellen. Een brace onder de kleding bracht voorlopig enig soelaas. Maar we hebben nu een pauze van zes weken. Pas in de derde week van januari starten we weer met het volgende opnameblok. Het was het uitgelezen moment om me te laten opereren. Vijf dagen geleden ging ik onder het mes. Sindsdien kan ik niet veel anders doen dan thuis in de zetel zitten.”

De krukken zullen pas begin februari aan de kant mogen geschoven worden en sporten is tot bijna volgende zomer uit den boze.

LEES OOK