Antwerp-coach Ivan Leko heeft lucratief aanbod op zak van Chinese club van Mousa Dembélé: “Ik weet niet hoe dit zal aflopen”

Foto: Photo News

Verlaat Ivan Leko (42) al na een half jaar Antwerp? Het is moeilijk in te schatten, maar het zou zomaar kunnen, want de coach schermt met interesse van de Chinese eersteklasser Guangzhou R&F, de club van voormalig Rode Duivel Mousa Dembélé.

Het gerucht van Leko en China deed al van voor de match tegen Waasland-Beveren de ronde in en rond de Bosuil, maar was nog vaag én gekoppeld aan de komst van Marc Wilmots (51), waardoor het moeilijk was om bevestigd te krijgen. Maar de bevestiging van de interesse in de Kroaat volgde nu toch. Het bestuur van de Great Old is ervan op de hoogte. Op zijn traditionele persbabbel - met het oog op de zondagsmatch tegen Charleroi - bevestigde Leko de interesse, maar liet hij niet te veel in zijn kaarten kijken. “Kijk, die interesse uit China is er inderdaad. Maar er was de voorbije twee maanden al meer interesse. Ik weet niet waarom dit nu naar buiten komt en ik weet ook niet hoe dit zal aflopen. Als ik zondag verloren had in Beveren, was ik misschien ontslagen. Nu wonnen we opnieuw en ben ik opnieuw een goeie coach – zo gaat dat. Of ik zondag nog op de bank zit? Ik lig nog onder contract, ik ben hier heel graag en ik ben niet actief op zoek naar iets anders. Toen ik hier tekende, was het ook mijn bedoeling om hier vier, vijf jaar te blijven. Maar ik kan niet voorspellen wat er morgen gebeurt.”

China is uiteraard financieel erg interessant, het is dus afwegen tegen de ambities – Play-off 1, 1/8ste finales Europa League, opnieuw de beker – en het familiale in België. Áls hij straks moet worden vervangen, komt dan Wilmots effectief in beeld? Luciano D’Onofrio dacht in het voorjaar alleszins al aan de voormalige bondscoach en hij is vrij.

Door (dvd)
AANGERADEN