KOERSNIEUWS. Ontwricht sleutelbeen voor Valerio Conti na aanrijding op training, positieve coronatest voor Luke Rowe

 ©  Twitter Team UAE Emirates

Ook vandaag valt er weer wat koersnieuws te rapen. Wij bundelen voor u de belangrijkste kleine en minder kleine wielernieuwtjes.

Wielerredactie

Ontwricht sleutelbeen voor Valerio Conti na aanrijding op training

De Italiaanse renner Valerio Conti (27) heeft een sleutelbeen ontwricht bij een aanrijding op training. Hij is drie weken buiten strijd. Conti, die in 2016 een rit won in de Vuelta, werd op een trainingsrit nabij zijn huis in Monaco aangereden door een auto, waarna hij tegen een muur botste. Een andere renner die passeerde, verwittigde de hulpdiensten.

“Röntgenonderzoek in het ziekenhuis in Nice toonde een tweedegraadsontwrichting aan van het sleutelbeen. Een operatie is echter niet nodig”, verklaart ploegdokter Michele De Grandi. “Valerio zal drie weken niet de baan op kunnen, maar de komende dagen kan hij wel indoor trainen.”

Luke Rowe test positief op corona

Luke Rowe legde een positieve coronatest af. Dat maakte de Welshman van Ineos-Grenadiers woensdag zelf bekend op de sociale media. Omdat hij in het dode seizoen zit, kan hij wel rustig uitzieken. O.a. ploegmaat Filippo Ganna kreeg na zijn succesvolle campagne ook corona, maar is ondertussen hersteld. (hc)

 ©  Peter Malaise

EF Education-Nippo vervolledigt selectie met Simon Carr

EF Education-Nippo heeft het laatste lege plekje in haar kern voor 2021 ingevuld. Simon Carr vervoegt het Amerikaanse WorldTour-team. Hij komt over van het Franse ProTeam Nippo-Delko One Provence. De 22-jarige Brit pakte in oktober met de Prueba Villafranca-Ordiziako Klasika (1.1) zijn eerste profzege. Carr maakte in 2020 zijn profdebuut.

Bij EF Education-Nippo, het team dat vorig seizoen nog EF Pro Cycling heette, is Carr de zevende inkomende transfer. Onder meer Michael Valgren (NTT) en Will Barta (CCC) komen het Amerikaanse team ook versterken. Daniel Martinez (Ineos Grenadiers), Sep Vanmarcke en Michael Woods (beiden Israel Start-Up Nation) behoren tot de vertrekkers. Met Jens Keukeleire rijdt er in 2021 één Belg.

Quinten Hermans van het veld naar de Giro

Quinten Hermans is van plan om het volledige veldritseizoen uit te doen. De crosser-wegrenner van Tormans Cyclocross Team staat wel op de voorlopige planning voor de Giro. “Omdat ik de Ardennenklassiekers rijdt en aansluitend mijn eerste grote ronde, kan ik wel na het WK in Oostende verder gaan in het veld. Het is anders als je de Vlaamse kasseiklassiekers rijdt”, aldus de prof uit Tessenderlo die na veel lichamelijk leed, veroorzaakt door een val in het Critérium du Dauphiné eindelijk opnieuw de oude is in het veld. “Ik kijk wel echt naar mijn eerste grote ronde uit. Ik begin het wegseizoen op 22 maart met de Ronde van Catalonië. Via het Baskenland gaat het dan naar de Amstel Gold Race.” (hc)

Deceuninck - Quick-Step bedankt zorgverleners

Het was een gek koersjaar, 2020. Door het coronavirus werden veel wedstrijden uitgesteld en anderen moesten noodgedwongen zonder publiek doorgaan. Het dagelijkse leven voor veel gewone mensen viel stil, behalve voor het zorgpersoneel en andere essentiële beroepen. Tijd om hen eens in de bloemetjes te zetten, dachten ze bij Deceuninck - Quick-Step. “Bedankt voor alles, en fijne feestdagen”, aldus Remco Evenepoel.

GP Marcel Kint komend jaar pas op 20 augustus

De organisatoren van de GP Marcel Kint in het West-Vlaamse Zwevegem wijken volgend jaar met hun wedstrijd uit naar vrijdag 20 augustus, zo werd woensdag bekendgemaakt.

Ze nemen zo de vlucht vooruit en hopen dat tegen dan de coronamaatregelen echt wel van de baan zijn. Dit jaar werd de GP Marcel Kint, voorzien op zondag 20 mei, vanwege het coronavirus niet verreden. De laatste winnaar van de GP Marcel Kint, een eerbetoon aan de in 2002 overleden oud-renner, was de Fransman Bryan Coquard. Die volgde zijn landgenoot Nacer Bouhanni op.

“In een ver verleden zat onze wedstrijd in september maar de laatste jaren, toen we toetraden tot de huidige Bingoal Cycling Cup, maakten we de overstap naar de periode rond mei. Aangezien we vrezen dat tegen die tijd de coronamaatregelen nog altijd niet soepel genoeg zullen zijn, verkozen wij om een andere datum te zoeken, later op het jaar”, stelt Dirk Declercq van het organiserend comité.

“De GP Marcel Kint is een koers die financieel afhankelijk is van zijn weldoeners. De sponsors verwachten hiervoor iets terug en wanneer wij hen dat niet kunnen geven, stopt het. Vandaar onze keuze om het zekere voor het onzekere te nemen en onze datum te verleggen naar de maand augustus. Als we dan nog niet mogen organiseren zoals voorheen, dan vrees ik het ergste voor velen.”

De startplaats blijft behouden in Kortrijk, de finish ligt nog steeds in Zwevegem. “Wij gaan ons parcours wel serieus onder handen nemen. De start ligt nog steeds in Kortrijk, maar van daaruit gaan we een langere lus trekken richting de Vlaamse Ardennen. Eens aangekomen in Zwevegem wachten nog slechts twee plaatselijke ronden, in plaats van de gebruikelijke vier”, aldus Declercq.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten