Specials van eigen bodem en filmklassiekers: zo vieren onze zenders Kerstmis

Kerstavond zonder Home alone op VTM, da’s geen echte Kerstavond. Foto: ISOPIX

Kerstmis vieren we dit jaar in kleine bubbels. Er is dus een reële kans dat je sneller uitgepraat raakt aan de feestdis dan voorgaande jaren. Daarom voorzien de televisiezenders een mooi aanbod van specials en films om het warme kerstgevoel aan te wakkeren. Wij geven een overzichtje.

Zowel Eén, VTM als Vier trappen kerstavond af met de live-uitzending Kerst met 11 miljoen, om 18.10 uur. Vanaf dan doet iedereen z’n eigen ding. Eén zet de komende dagen vooral in op eigen producties. Donderdag- en vrijdagavond is er, net zoals op de voorbije avonden,Vrede op aarde. Op Kerstavond is er de laatste Geubels en de Hollanders, op kerstdag de kerstspecial van F.C. De Kampioenen.

VTM (zowel 1, 3 als 4) viert Kerstmis dan weer met een parade aan filmklassiekers. Uiteraard krijgen we donderdagavond nog ’s te zien hoe een piepjonge Macaulay Culkin in een leeg huis wakker wordt, nadat z’n familie hem in alle hectiek vergat wakker te maken om op reis te vertrekken. Want kerstavond zonder Home alone, dat zou niet juist aanvoelen.

Van Schwarzenegger tot Van Ranst

Daarna is het de beurt aan het minder bekende (en minder geliefde) Jingle all the way met Arnold Schwarzenegger. Als Terminator sprak die nog de dreigende woorden I’ll be back, in deze film schreeuwt hij gefrustreerd tegen zijn buurman: Put that cookie down! Voor al wie nog zin heeft in een guilty pleasure.

Op kerstdag zijn er op VTM de animatiefilm Inside out en het romantische The holiday. VTM 3 gaat voor een double feature om u tegen te zeggen: eerst Edward scissorhands van Tim Burton, daarna de actieklassieker Die hard met Bruce Willis. VTM 4 kiest voor de komedie Trading places, met Eddie Murphy en Dan Aykroyd.

Vier houdt het iets bescheidener, met donderdagavond de opname van de musical 14-18 en vrijdagavond de animatiefilm Happy feet 2 en een nieuwe aflevering van Het rad. Daarin treedt Marc Van Ranst aan als letterzetter.

Door Wout Desmytere
AANGERADEN