Mohammad viert voor het eerst Kerstmis en deelt zijn hilarische vaststellingen met het internet

Bron © The Mirror

Foto: shutterstock

Mohammad Hussain woont in Canada en viert dit jaar zijn eerste Kerstmis. “Mijn moslim-familie viert nooit kerstmis”, zei hij. Maar door de pandemie kan hij dit jaar niet langsgaan bij zijn familie en dus viert hij, voor het eerst, Kerstmis met zijn huisgenoten. Hij deelde zijn hilarische vaststellingen met het internet.

“Kerstmis is een halftijdse job die al begint midden november”, schrijft hij op Twitter. Dat is de eerste vaststelling die Hussain doet over zijn eerste kerst. Normaal viert hij de hoogdag niet en spendeert hij die dag gewoon met zijn ouders. Maar dit jaar mag hij de deur niet uit door de pandemie en dus blijft hij thuis. En daardoor kreeg hij alle kersttradities van zijn huisgenoten te zien.

Hij deelde enkele hilarische vaststellingen en deelde die op Twitter. “Ik dacht altijd dat het gewoon een boom opzetten en cadeautjes aan je familie geven was. Dat is een leugen.” Hij stelde vast dat de voorbereidingen weken voor de 25ste december begonnen. Er moeten binnen en buiten lampjes opgehangen worden, elk vrij moment moet gespendeerd worden aan het kopen van het perfecte cadeau,...

“Mensen hebben ook heel sterke gevoelens tegenover hun kersttradities.” Zomaar een alternatief menu voorstellen is bijvoorbeeld volledig uit den boze. Daar zijn mensen erg gevoelig voor, stelt hij vast.

“En er is geen budget voor cadeaus. Je kan een torenhoog budget stellen, maar het perfecte cadeau zal altijd 100 dollar te duur zijn. Je kan niet winnen. Geef gewoon op.”

Hussain gaat nog door en merkte bijvoorbeeld nog op dat het religieuze aspect optioneel is, dat kerstdecoratie redelijk duur is en er altijd een ‘menu’ moet zijn voor kerst.

Zijn tweets werden ondertussen al meer dan 350.000 keer leuk gevonden en al 68.000 keer gedeeld.

Door sgg
AANGERADEN