Zeven soldaten en tiental jihadisten gedood bij gevechten in Niger

 

 ©  AFP

Bij gevechten in de Nigerese regio Tillabéri, in het westen van het land en nabij de grens met Mali en Burkina Faso, zijn maandag zeven Nigerese soldaten en elf vermoedelijke jihadisten omgekomen. Dat meldt het leger in een persbericht. De regio werd al vaker geplaagd door jihadistisch geweld. Niger houdt zondag presidentsverkiezingen.

jvhBron: BELGA

De Nigerese soldaten werden volgens dat persbericht in een hinderlaag gelokt door “zwaar bewapende terroristische elementen op moto’s en in voertuigen”. Aan de kant van het leger vielen dus zeven doden, en raakten ook twee militairen en één burger gewond. Aan de kant van de terroristen vielen dus elf doden.

Er werden wapens en moto’s van de aanvallers in beslag genomen, en de legeroperatie in de regio gaat verder.

De regio Tillabéri ligt nabij de grens met Mali en Burkina Faso. Deze streek van de Sahel wordt wel vaker getroffen door jihadistisch geweld. Vorig jaar vielen in de drie landen zowat 4.000 doden bij zulk geweld.

Niger houdt zondag zowel presidents- als parlementsverkiezingen. Huidig president Mahamadou Issoufou is, na twee mandaten, niet langer kandidaat om een van de armste landen ter wereld te leiden. Het land kende sinds zijn onafhankelijkheid in 1960 nooit eerder een vreedzame machtsoverdracht, maar mogelijk komt die er nu wel aan.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten