Intermarché-Wanty Gobert versterkt zich met Taco van der Hoorn

 ©  Dick Demey

Intermarché-Wanty Gobert heeft de Nederlandse renner Taco van der Hoorn (27) vastgelegd voor volgend jaar. Dat meldt de Belgische formatie, die in 2021 voor het eerst op WorldTour-niveau aantreedt.

Bron: BELGA

Van der Hoorn komt de klassieke kern van Intermarché-Wanty Gobert versterken. In 2017 won hij de Schaal Sels, een jaar later gevolgd door de Primus Classic en een rit in de BinckBank Tour.

De voorbije twee seizoenen reed Van der Hoorn bij Jumbo-Visma in dienst van onder meer Wout van Aert. Bij zijn nieuwe ploeg zal hij “zijn ervaring uit de WorldTour combineren met een rol als vrijbuiter”.

“Ik ben ontzettend blij om volgend seizoen de kleuren van Intermarché-Wanty Gobert te verdedigen”, verklaart Van der Hoorn. “Mijn doelen en capaciteiten zullen binnen dit team uitstekend tot hun recht komen. Een dienende rol ligt me, maar het zelf op zoek gaan naar de winst intrigeert me evenzeer. Ik kijk ook uit naar mijn eerste grote ronde, waar ik me met de typische koersstijl van Intermarché-Wanty Gobert wil tonen.”

Van der Hoorn zou normaal gezien volgend jaar aan de slag gaan bij BEAT Cycling. Maar toen Intermarché-Wanty Gobert kwam aankloppen, koos hij er toch voor om op WorldTour-niveau actief te blijven.

Aangeboden door onze partners