Parket spoort fietser op die meisje ten val brengt

Het parket van Luik vraagt de hulp van de bevolking om een fietser te identificeren die vrijdag, op kerstdag, in de buurt van het natuurreservaat Baraque Michel een kind tegen de grond duwde.

“Het meisje van 5 jaar was samen met haar familie aan het wandelen”, aldus het parket van Luik, afdeling Verviers. “Toen de fietser hen voorbij wilde steken, duwde hij het meisje met zijn knie opzij, waardoor het kind op de grond viel.”

LEES OOK. Fietser geeft op kerstdag kniestoot aan vijfjarige meisje: meer dan 30.000 mensen bekijken video

Het voorval werd gefilmd door de papa van het meisje, waarna de beelden op sociale media tot grote verontwaardiging leidden. Omdat de fietser – die rond de 50 jaar oud wordt geschat – erg herkenbaar in beeld komt, vraagt het lokale parket nu dat getuigen van de feiten of mensen die de fietser herkennen contact opnemen met de politie. Ook de fietser zelf wordt gevraagd zich te melden bij de politie.

De vader van het meisje kon de fietser doen stoppen, nadat zijn dochter ten val kwam. Die zei dat hij zijn fietsbel gebruikte, maar zou zich niet hebben willen excuseren, waarna hij verder reed. (wer)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten