Vrouw beticht zoon van bekroonde jazzmuzikant van diefstal van smartphone, maar dan komt de waarheid aan het licht

Een zwarte jongen (14) werd op tweede kerstdag van diefstal beschuldigd in het hotel waar hij met zijn vader verbleef. “Een vrouw was haar iPhone kwijt en blijkbaar had mijn zoon die op magische wijze verkregen”, fulmineert de bekroonde jazzmuzikant Keyon Harrold op Instagram. De vrouw wilde aantonen dat het haar toestel was, maar viel vader en zoon daarbij aan, klinkt het nog. Uiteindelijk bleken de beschuldigingen van diefstal vals toen een taxichauffeur de iPhone - ze was het toestel in zijn auto vergeten - terugbracht.

Keyon Harrold - die een Grammy won voor de soundtrack van de biografie over Miles Davis - hoopte naar eigen zeggen dat hij nooit zulke beelden online zou moeten gooien. “Maar ik ben woedend”, klinkt het op Instagram. “We zien dit de hele tijd, maar het is toch nog iets anders wanneer het zo dicht bij huis gebeurt. Ik probeer meestal alles positief te bekijken, maar er is niks positiefs aan deze video.”

(Lees verder onder het bericht op Instagram)

Volgens de muzikant betichtte de vrouw haar zoon van diefstal zodra ze de lift uitkwamen om te ontbijten. “Ze viel ons aan”, klinkt het. “Het ging meer dan vijf minuten door. Ze krabde me. Ze tackelde mijn zoon en greep hem vast. Hij is nog een kind!”

De hotelmanager probeerde de boel nog te bedaren, maar ook voor hem heeft Harrold weinig lovende woorden. “Die vrouw was geen gaste in het hotel. Toch sprong de manager voor haar in de bres en probeerde zijn autoriteit te gebruiken om mijn zoon te dwingen zijn toestel te laten zien. Hij stond geen seconde stil bij het feit dat wij wel gasten waren in het hotel.”

Uber

Even later bleken de beschuldigingen van de vrouw vals te zijn nadat een chauffeur van Uber aan het hotel was verschenen met haar iPhone. Ze was het ding in zijn auto kwijtgeraakt. “En we kregen geen verontschuldigingen. Noch van haar, noch van het hotelpersoneel. Deze rotzooi gebeurt te vaak. Het is tijd dat dit stopt”, besluit Harrold.

De video van het incident werd intussen al anderhalf miljoen keer bekeken op sociale media. De vrouw werd SoHo Karen gedoopt - naar de populaire meme van een blanke vrouw die overal eist om de manager te spreken - en ze wordt online opgespoord. Maar Harrold roept op tot kalmte en bedankt iedereen voor de positieve reacties op de video. “We zijn triest en gekwetst, maar willen geen heksenjacht”, klinkt het.

Door pjv
AANGERADEN