Slechterik Xander uit ‘Thuis’ wordt Jezus: “Het zit allemaal als gegoten”

Pieter Jan De Paepe als Jezus. Foto: rr

Het kan verkeren in een acteursleven: speelde Pieter Jan De Paepe (25) de duivelse Xander in de Eén-soap Thuis, dan stapt hij volgend jaar in de rol van Jezus.

Nee, Jezus maakt zijn opwachting niet in Thuis, wel in een nieuwe uitvoering van Jesus Christ Superstar. In de wereldberoemde musical van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice zal Pieter Jan De Paepe de titelrol van Jezus vertolken. De Paepe studeerde niet alleen zang, hij is ook de frontman van de punkrockgroep Rusty Spoon. De rockopera sluit dan ook goed aan bij zijn achtergrond, temeer daar hij twee jaar geleden in Lier al eens Jezus speelde in het openluchtspektakel De passie.

“Die rol in Jezus Christ Superstar is een droom die uitkomt, dit stond op mijn bucket list”, zegt de jonge acteur die zijn doorbraak beleefde dankzij Thuis. Daarin speelde hij tot voor kort Xander, de ontvoerder van Robin. “Dankzij Xander raakte ik bekend bij het grote publiek. Het was een fijne rol om te spelen, maar wegens de donkerte van het personage eveneens een zware. Ik leerde meteen ook de impact van een reeks zoals Thuis kennen. Ook al is mijn personage alweer enkele weken verdwenen, ik kom nog altijd mensen tegen die me vies aankijken.”

Slechterik Xander uit ‘Thuis’ wordt Jezus: “Het zit allemaal als gegoten”
De Paepe als Xander, louche figuur in ‘Thuis’. Foto: vrt

Zijn rol van Jezus zal De Paepe in het Engels zingen. “Dat maakt het extra uitdagend omdat ik me kan spiegelen aan Ian Gillan, de ‘originele’ Jezus van de plaatopname uit 1970. Gillan is de zanger van Deep Purple, een band waarmee ik ben opgegroeid. Komt daarbij nog eens dat ik die hoge sound van Gillan ook in mijn stem heb. Het zit allemaal als gegoten.”

‘Jezus Christ Superstar’ loopt tijdens de paasvakantie 2021 in de vernieuwde Antwerpse Zuiderkroon

Door jdr
AANGERADEN