In aanloop naar oudjaarsavond delen we deze week een voor-, hoofd-, en nagerecht uit het boek ‘Zoveel om te vieren’, dat verscheen naar aanleiding van de tiende verjaardag van kookkanaal njam! Vandaag op het menu: scampi diabolique met fijne groentjes.
Ingrediënten voor 4 personen
- 28 scampi, gepeld
- 2 sjalotjes, fijngesnipperd
- 1 teentje look, geperst
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 150 ml witte wijn
- 250 ml room
- 3 el tomatenpuree
- 3 el tomatenketchup
- 2 tomaten, in blokjes
- boter
- peper - zout
- paprikapoeder - cayennepeper
Bereiden:
- Bak de scampi kort aan in een klontje boter.
- Kruid ze met peper en zout en haal ze uit de pan. Zet opzij.
- Doe in dezelfde pan het sjalotje, de look, paprika en courgette. Laat enkele minuutjes stoven tot de groentjes beetgaar zijn.
- Voeg daarna de witte wijn, room, tomatenpuree en tomatenketchup toe. Laat inkoken gedurende een aantal minuten en breng de saus op smaak met paprikapoeder, cayennepeper en zout.
- Meng nu de scampi onder de saus en laat ze even terug opwarmen.
Serveren:
- Roer net voor het serveren de tomatenblokjes nog onder het gerecht.
- Werk af met fijngehakte peterselie en serveer de scampi diabolique met brood, rijst of pasta.