"Michael Schumacher zijn honger naar succes motiveerde een volledig F1-team"

Michael Schumacher 

Michael Schumacher © Mercedes F1 team

Volgens Pat Symonds en Ross Brawn, die vroeger nauw met Michael Schumacher hebben samengewerkt, is de Duitser zonder enige twijfel de beste.

Ross Brawn, die tegenwoordig sportief directeur van de F1 is, en Michael Schumacher hebben samen de grootste successen gevierd, eerst bij Benetton en later bij Ferrari. Toen Brawn in 2010 het nieuwe fabrieksteam van Mercedes ging leiden kreeg hun samenwerking nog een vervolg.

Pat Symonds werkte enkel bij Benetton met Schumacher als zijn race engineer, de Engelsman maakte de overstap naar Ferrari niet mee in 1996 en bleef ‘Team Enstone’ trouw. Momenteel is hij aan het werkt als ‘Chief Technical Officer’ bij de Formule 1 en is hij de grote bezieler van de nieuwe F1-bolides die we in 2022 mogen verwelkomen op de startgrid.

Ongeacht het palmares van Lewis Hamilton vindt Ross Brawn Michael Schumacher de beste rijder.

Schumacher is en blijft de allerbeste“Voor mij is Michael de allerbeste. Niet alleen omwille van zijn rijkunsten maar vooral omwille van de dragende rol die hij zowel bij Benetton als bij Ferrari gespeeld heeft om een team op poten te zetten.”

“Michael was een grote factor in het succes van Ferrari en ook in zijn tijd bij Mercedes hanteerde hij dezelfde aanpak. Als je een rijder zoals Michael ziet word je meegesleept door zijn enthousiasme. Je wil hem niet in de steek laten, net zoals iedereen in het team. Zijn honger naar succes heeft de mensen gemotiveerd.”

“Enkel en alleen al zijn aanwezigheid zorgde ervoor dat mensen hem volgden in zijn ambitie. In dat opzicht heeft hij mij een belangrijke les geleerd en hij heeft me laten zien hoe je in een team de juiste sfeer kan creëren. Daarom heeft hij met zijn prestaties ook een bijdrage geleverd aan de successen van Mercedes.”

Elk detail was belangrijkOok Symonds heeft niets dan goeds te vertellen over de ‘Rekordmeister,’ hij prijst hem om zijn oog voor detail en de manier waarop hij met mensen kan omgaan.

“Michael was ongeëvenaard in de manier waarop hij met elk detail bezig was. We hebben echt aandacht besteed aan de kleinste details om wat meer tijd te winnen. Hij was een droom om mee te werken in termen van zijn logica, zijn toewijding, zijn werkethiek, zijn intelligentie en zijn vermogen om zo'n waanzinnig snelle auto te rijden. Het was altijd geweldig.”

"Michael was ook ongelooflijk goed met mensen. Hij is een van de aardigste jongens die ik ooit heb ontmoet in deze sport. Hij gaf echt om zijn personeel, hij kende iedereen. Ik heb slechts twee rijders gezien die een team achter zich konden krijgen als één man en dat waren Michael Schumacher en Mark Webber. Ze hadden gewoon een heel speciale persoonlijkheid en ze werden door iedereen graag gezien. Het personeel ging letterlijk door een vuur om hen te helpen.”

Toestand Michael Schumacher een groot vraagtekenZeven jaar geleden kende Michael Schumacher een zwaar ski-ongeluk in het Franse Méribel. De zevenvoudig F1-kampioen zweefde lange tijd tussen leven en dood maar ontwaakte uit een coma en is tot op de dag van daag nog steeds bezig met een fysiek en financieel zwaar revalidatieproces. De familie Schumacher houdt de exacte medische toestand van Michael Schumacher geheim.

Meer F1-nieuws:- Fernando Alonso over F1-comeback: “Ik droom van een podiumplaats met Carlos Sainz”- Romain Grosjean: “Nog heel wat vragen over mijn zware F1-crash zijn onbeantwoord”- “Dit F1-team zal veel geld nodig hebben om er bovenop te geraken”- “Imola favoriet om Vietnam te vervangen op F1-kalender 2021”- “Honda komt in 2021 met bom van een F1-motor die 40 pk krachtiger is”  (F1journaal.be)

LEES OOK

Nu in het nieuws