Twee nieuwe aardbevingen in Kroatië veroorzaken angst bij bevolking

 

 ©  REUTERS

Bron: belga

Na de verwoestende aardbeving in Kroatië hebben zich woensdagvoormiddag twee nieuwe aardbevingen voorgedaan in de omgeving van de stadjes Sisak en Petrinja. Het Europees-Mediterrane Seismologische Centrum (ESMC) schat dat de bevingen een kracht hadden van 4,8 en 4,6. Het epicentrum lag weer op ongeveer 45 kilometer ten zuidoosten van Zagreb. Het is niet bekend of er nieuwe slachtoffers te betreuren zijn.

LEES OOK. Vlaming in Kroatië verrast door zware aardbeving: “Dezelfde beelden als uit de oorlog” (+)

“De ruïnes van de stad die nog niet naar waren gevallen, zijn nu toch gevallen”, zei burgemeester Darinko Dumbovic van Petrinja aan staatstelevisie HRT. De aardbeving had dinsdag het centrum van Petrinja en het nabijgelegen Sisak verwoest. Zeker zeven personen kwamen daarbij om het leven, onder wie een meisje van twaalf jaar. Er vielen ook een twintigtal gewonden.

De jongste 49 uur zijn in Kroatië in totaal 38 aardbevingen geregistreerd, bericht nieuwssite jutarnji.hr. Maandag vond een eerste aardbeving plaats. De aardbevingen, met sterkte 5,2 en 5,0, richtten aanvankelijk slechts materiële schade aan.

Kroatische seismologen verwachten nog aardbevingen. In Petrinja brachten veel mensen de nacht door in hun auto’s of in open lucht uit angst, berichten Kroatische media.

 

 ©  AFP

LEES OOK

Nu in het nieuws