RECEPT. Rustieke frambozentaartjes met marsepein
© njam
In aanloop naar oudjaarsavond delen we deze week een voor-, hoofd-, en nagerecht uit het boek ‘Zoveel om te vieren’, dat verscheen naar aanleiding van de tiende verjaardag van kookkanaal njam! Vandaag op het menu: rustieke frambozentaartjes met marsepein
Ingrediënten voor 6 personen
Bereiden
1. Neem een vel bladerdeeg en snijd het in zes gelijke rechthoekjes. Indien je geen rechtighoekig bladerdeeg kan vinden, snijd dan een rond vel in vieren.
2. Bekleed het bladerdeeg met een laagje marsepein van ongeveer 0,4 mm dikte. Werk minstens 1 cm van de rand verwijderd.
3. Schep een koffielepel confituur op de marsepein en schik er vervolgens de verse frambozen op. Doreer wat eigeel langs de rand van het bladerdeeg en duw het daarna naar binnen met je vingertoppen. Dit hoeft niet precies te zijn, het mag gerust een rustieke look hebben.
4. Doreer een laatste keer het randje met eigeel en bak de taartjes gedurende +- 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht).
5. Werk de taartjes af met fijngehakte pistachenootjes.
Japanse pannenkoekjes, ovenpasta en een veggie schotel waar ook je kinderen van smullen: recepten van Rani De Coninck
Waan je in het Oosten met streetfoodrecepten van het succesvolle Antwerpse restaurant Boker Tov
Verse fishburgers, een eigerecht om mee uit te pakken en een smeuïge crème brûlée-taart: straffe recepten van Sofie Dumont
Geen Alberto en Van Leemhuyzen in kerstshow van Samson & Marie: “Ik heb dat als een beetje zuur ervaren”
Nu ook tweede leerkracht aangehouden in middelbare school in Blankenberge: “Verdacht van aanzetten tot ontucht en grooming”
In zijn laatste weken trok hij van ster naar ster: Yorick (48) overlijdt na laatste grote culinaire roadtrip
Einde van een tijdperk wordt straks aangekondigd: “Karim Benzema verlaat Real Madrid voor miljoenen uit de woestijn”
Van Quickenborne na Reuzegom-filmpje van influencer Acid: “Laat je niet verleiden tot Tiktok-justitie”