Populairste familie van Vlaanderen keert al terug: De Planckaerts beginnen 2021 met nieuwjaarsspecial

Junior en zijn vriendin Shana zetten het jaar in met een romantische nacht. Foto: VRT

Ze haalden in 2020 wekelijks anderhalf miljoen kijkers en meer. Logisch dus, dat Eén het nieuwe jaar inzet met een special van Château Planckaert.

Het zou gek zijn, mocht de momenteel populairste familie van België ontbreken bij de eindejaarsfeesten. Vanwege het immense succes van hun docusoap mocht de familie Planckaert in november naast hun eerste seizoen van tien afleveringen al een extra episode vullen, en nu komt er nog een extra lange nieuwjaarsspecial bij.

In de enkele weken dat de familie niet op zondagavond te zien was, vond er een verhuis plaats. Mémé Clara heeft intussen haar intrek genomen ‘op de berg’ bij Christa, Eddy en Junior in het Waalse dorpje Lésterny. Onlangs was al te zien dat Christa zich zorgen maakte over haar moeder, die op hoge leeftijd nog alleen woonde. Aangezien Clara ook al meeging naar Frankrijk, was een verhuis naar de Ardennen geen al te grote aanpassing.

Junior en Shana trekken de wildernis in

Ondertussen botert het nog altijd tussen Junior en zijn nieuwe liefde Shana. Die twee beleven in deze special een romantische nacht in de gerenoveerde bus bij de rivier, helemaal in de stijl van Into the wild. En dan wordt er nog een bommetje gedropt in de familie.

De overgang van oud naar nieuw zullen Eddy, Christa en de anderen in eigen land doorbrengen. Maar ook in 2021 zal de familie geregeld naar Frankrijk afreizen om de renovatie van hun kasteel verder te zetten. Ook zijn er nog plannen om vier extra woningen te bouwen in Jemelle, waar de familie onlangs enkele sleutel-op-de-deurwoningen bouwde. Die beelden zullen te zien zijn in een volwaardig tweede seizoen van Château Planckaert, dat in het najaar van 2021 op Eén komt.

Château Planckaert nieuwjaarsspecial, Eén, 20.30 uur

Door Tom Vets
AANGERADEN