Vier dodelijke slachtoffers gevonden na aardverschuiving in Noorwegen, twee kinderen vermist

Bron © BELGA

Foto: AFP

Drie dagen na een aardverschuiving in Noorwegen hebben reddingswerkers zaterdag in het puin een vierde dodelijk slachtoffer gevonden. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt. Vrijdag was in het rampgebied een eerste dode ontdekt. De zoekoperaties worden tijdens de nacht voortgezet, om zes vermisten terug te vinden.

De enorme aardverschuiving deed zich woensdagochtend voor in Ask, ongeveer 40 kilometer ten noordoosten van Oslo. Minstens tien mensen raakten gewond en negen huizen werden vernield. Ongeveer 1.000 mensen werden in veiligheid gebracht.

De reddingsteams hopen nog overlevenden te vinden in luchtpockets in de gebouwen die nog deels intact zijn. De hondenbrigade die mee zoekt heeft een aantal plaatsen aangeduid in de zone waar de redders gaan zoeken. Een van de honden die aan de operatie deelneemt raakte gewond bij de zoekacties.

De politie, die afhankelijk van de evolutie op het terrein informatie vrijgeeft, publiceerde vrijdag een lijst met de namen van de tien vermiste personen: twee kinderen van 2 en 13 jaar en acht volwassenen. Het slachtoffer dat vrijdag werd geborgen is geïdentificeerd als de 31-jarige Eirik Grønolen.

AANGERADEN