Sebastiaan Bornauw blijft met Keulen onderin hangen na verlies tegen Augsburg

 

 ©  Marius Becker/dpa

Sebastiaan Bornauw heeft zaterdag met FC Keulen met 0-1 verloren tegen Augsburg. Ook in de Bundesliga liet Bayer Leverkusen de kans liggen om alleen leider te worden.

Maarten VanhoofBron: BELGA

Bornauw speelde centraal achterin de volledige wedstrijd. In de 74e minuut kreeg de tweevoudige Rode Duivel geel. Drie minuten later maakte Iago het enige doelpunt van de wedstrijd.

In het klassement blijft Keulen als vijftiende met 11 punten net boven de degradatiezone hangen. Augsburg (19 punten) staat tiende.

Nathan de Medina ging met Arminia Bielefeld thuis met 0-1 onderuit tegen Borussia Mönchengladbach. Breel Embolo scoorde iets voor het uur de winninggoal. De Medina kreeg na twintig minuten geel en mocht halfweg de tweede helft gaan rusten. Bielefeld staat met 10 punten net achter Keulen in de gevarenzone. Gladbach is de nummer zeven.

Bayer Leverkusen ging met 2-1 onderuit bij middenmotor Eintracht Frankfurt en liet zo de kans liggen om over Bayern München naar de leidersplaats te wippen. De Rekordmeister ontvangt zondag staartploeg Mainz en kan vijf punten uitlopen op Leverkusen.

LEES OOK

Nu in het nieuws