Voormalig Anderlecht-duo Mitrovic en Milivojevic onder vuur na nieuwjaarsfeest

 

 ©  ISOPIX

Premier League-club Fulham heeft laten weten “teleurgesteld” te zijn in zijn aanvaller Aleksandar Mitrovic, nadat de Serviër gezondigd zou hebben tegen de coronamaatregelen door een nieuwjaarsfeest bij te wonen. Ook de Servische Crystal Palace-middenvelder Luka Milivojevic, die net als Mitrovic een verleden bij Anderlecht heeft, zou op het feest aanwezig geweest zijn.

Maarten VanhoofBron: BELGA

Volgens de krant The Sun vierden Mitrovic en Milivojevic de overgang naar 2021 met een feestje, waar nog zeker zeven andere volwassenen aanwezig waren. Dat is in strijd met de huidige maatregelen, in Londen en grote delen van het Verenigd Koninkrijk, om de coronapandemie af te remmen.

Fulham liet zaterdag aan de BBC weten het voorval met Mitrovic te onderzoeken. “Hij is zich bewust van de teleurstelling van de club en weet welk gedrag we van hem verwachten”, zegt het team over de Serviër. “We zullen de zaak intern bespreken.”

Milivojevic speelde zaterdag mee in de 2-0 zege van Crystal Palace tegen hekkensluiter Sheffield United, nadat hij een negatieve test kon voorleggen. Toch zat coach Roy Hodgson verveeld met de kwestie. “Milivojevic testte negatief, dus hij bracht niemand van het team in gevaar, maar het is geen mooie reclame voor de club. We veroordelen het en bieden als club onze excuses aan. Ik ben er zeker van dat Luka dit voorbeeld zal volgen. Hij moet nu zijn verantwoordelijkheid nemen.”

Eerder op de dag maakte Tottenham ook bekend disciplinaire maatregelen te overwegen tegen Erik Lamela, Sergio Reguilon en Giovani Lo Celso omdat ze de coronaregels hebben overtreden. Op sociale media dook een foto op waarin ze te zien waren tijdens een kerstfeest. Ook West Ham-speler Manuel Lanzini woonde het feest bij.

LEES OOK

Nu in het nieuws