Nadat hij met tal van BV’s in bed dook: sitcom Olly Wannabe van start op Ketnet

In Wannabe’s probeert Olly met de start-up Video King een grote speler op het net te worden. Foto: VRT

De voorbije jaren maakte hij vooral het internet onveilig, maar dit weekend gaat de droom van Olly Wannabe dan eindelijk in vervulling: hij krijgt een eigen televisiereeks. Zaterdag start de sitcom Wannabe’s op Ketnet, waarin het brutale aapje centraal staat.

Aanvankelijk zou hij slechts de betweterige sidekick van Jeroen Meus of Bartel Van Riet worden. Maar de VRT zag potentieel in Olly Wannabe, bedacht door Geeraard Van de Walle. Het aapje kreeg een komische webreeks waarin hij stage ging lopen bij de VRT. Daarna volgden Olly Wannabe’s comedy club en In bed met Olly, waarin hij met Bekende Vlamingen in bed dook voor een goed gesprek.

LEES OOK. De man achter Olly Wannabe, de pluchen aap die voortdurend over de schreef gaat: “Een pop met grote mond vergeef je zo” (+)

En nu krijgt hij dus zijn eigen televisiereeks. In Wannabe’s streeft Olly nog steeds zijn levensdoel na: een tv-ster worden. Hij solliciteert bij Video King, een klein bedrijfje dat krampachtig een succesvolle speler op het internet probeert te worden. Er is Mike, een oudere volwassene die van zichzelf vindt dat hij helemaal mee is met de jeugd. Er zijn ook Trix, de technicus van de bende, en Saïd, de man die alles weet van computers. Tot slot is er nog Shoana, professioneel vlogster/influencer.

Nadat hij met tal van BV’s in bed dook: sitcom Olly Wannabe van start op Ketnet
Foto: Ketnet

Drie reeksen

Baas Mike ziet in Olly een ideale bondgenoot. Maar aangezien we het hier over een sitcom hebben, is de kans bijzonder groot dat al hun grote plannen spectaculair in het honderd lopen. Ketnet heeft alvast drie reeksen van Wannabe’s besteld. De opnames voor reeksen twee en drie starten later.

Naast Geerard Van de Walle, die zelf de stem van Olly inspreekt, vormen Nidal van Rijn, Myrthe Huber, Anaïs Jansen en Tom Ternest de hoofdcast. Die laatste is momenteel te zien in de Eén-reeks Black-out. Ook bekende namen als Ella Leyers en Karlijne Sileghem zullen hun opwachting maken in gastrollen.

Wannabe’s, vanaf 9 januari iedere zaterdag om 8.10 uur op Ketnet

Door Wout Desmytere
AANGERADEN