Wielerrevelatie Marc Hirschi op weg naar UAE Team Emirates

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Seizoensrevelatie Marc Hirschi zou volgens Wielerflits op weg zijn naar UAE Team Emirates. Hij zou er ploegmaat worden van Tourwinnaar Tadej Pogacar. Eerder vandaag raakte al bekend dat DSM (voordien Sunweb) en Hirschi afscheid namen van elkaar. Het contract van de Zwitser liep nog tot 31 december 2021 bij DSM, maar beide partijen kwamen overeen om de overeenkomst met onmiddellijke ingang te beëindigen. Verdere commentaar wilde geen van beide kwijt.

vva, hc, gvdlBron: Wielerflits

LEES OOK.Seizoensrevelatie Marc Hirschi kijkt vooruit naar 2021: “De Ronde van Vlaanderen? Ik moet het op zijn minst proberen”

Marc Hirschi beleefde in 2020 een doorbraakseizoen met enkele verbazingwekkende hoogtepunten. Hirschi en de ploeg brachten een aantal mooie zeges mee naar huis; een etappe in de Tour de France en de Waalse Pijl. Een spannende tweede plaats in Luik-Bastenaken-Luik en een podiumplaats op het wereldkampioenschap weg (3e) waren een verdere weergave van het geweldige seizoen dat de jonge Hirschi in 2020 beleefde. In Zwitserland werd hij vorige week verkozen tot Wielrenner van het Jaar.

De breuk tussen Hirschi en DSM komt er onverwacht, het contract van de Zwitser liep nog een jaar door. Beide partijen geven aan de breuk niet te willen toelichten. Het team wenst Hirschi alle succes in de rest van zijn loopbaan.

DSM is komend seizoen de nieuwe hoofdsponsor van de ploeg van de Nederlandse manager Iwan Spekenbrink. Het team nam aan het einde van vorig seizoen afscheid van toprenners als Wilco Kelderman en Michael Matthews. De Belgen Tiesj Benoot en Ilan Van Wilder bleven wel aan boord.

LEES OOK

Nu in het nieuws