Dan toch beter achter tralies: voortvluchtige hangt naakt in boom boven krokodillen

Bron © 9News Australia

Foto: 9News Australia

Naakt en totaal ontredderd. Zo is een voortvluchtige overvaller in Australië uit een boom geplukt boven een rivier vol krokodillen. Hij was vier dagen op de vlucht.

Twee vissers redden afgelopen weekend Luke Voskresensky, zoals de voortvluchtige heet. Ze zagen een man naakt in een boom hangen, zo blijkt uit een reportage van het Australische 9News. In een fragment dat op sociale media werd gedeeld, hoor je het duo zeggen: “Wat doe jij daar? (...) We bellen een ambulance voor je. (...) We hebben water voor je.”

Bekijk de beelden:

De twee kameraden, Cam Faust en Kev Joiner, getuigen op televisie dat ze krabben aan het vangen waren in het Noordelijk Territorium van Australië, toen ze een mannenstem om hulp hoorden roepen.

“Hij had een nest gemaakt in de boom”, vertelt een van hen. “Hij hing maar een meter boven het water, waar krokodillen in zaten. Dus hij heeft geluk gehad.” De 40-jarige Voskresensky, die onder de modder zat en snijwonden en insectenbeten had opgelopen, zou naar eigen zeggen zijn avontuur hebben overleefd door slakken te eten.

Bootje

De vissers aarzelden eerst om de naakte man mee te nemen in hun bootje. “We dachten dat hij gewoon een leuke oudejaarsavond had beleefd en verdwaald was.” Maar toen zagen ze zijn verwondingen. Een van de twee kleedde zich tot zijn ondergoed uit, om de onderkoelde Voskresensky op te warmen. Ze gaven hem ook een blikje bier.

Dan toch beter achter tralies: voortvluchtige hangt naakt in boom boven krokodillen
Foto: 9News Australia

Bij terugkeer in de bewoonde wereld stond een ambulance klaar. Wat de vissers niet wisten, was dat Voskresensky een crimineel was. Toen ze dat vernamen, zagen ze af van hun plan om hem op te zoeken in het ziekenhuis. Na zijn behandeling werd hij weer in de boeien geslagen.

Volgens de politie van Northern Territory wordt Voskresensky beschuldigd van een gewapende overval. Hij was op borgtocht vrij. Vorige week zou hij zijn elektronische bewakingstoestel hebben afgesneden, waarna hij vier dagen spoorloos was.

Door dhs
AANGERADEN