Kim Kardashian neemt advocaat in de arm en draagt trouwring niet meer, breuk met Kanye West lijkt een feit

Foto: AFP

Hun huwelijk stak al even in een knipperlichtfase. Maar nu Kim Kardashian (40) en Kanye West (43) al maanden apart wonen, lijkt de definitieve breuk nabij. Volgens bronnen zou Kardashian, die haar trouwring niet meer draagt, al een scheidingsadvocaat onder de arm genomen hebben.

De ene insider maakt gewag van “nog een laatste kans”, de andere spreekt al over een verdronken kalf. Feit is: het powerkoppel Kim Kardashian en Kanye West – samen goed voor een spaarvarken van zo’n 1,8 miljard euro – leeft al maanden afzonderlijk. Kardashian vertoeft met de kinderen in Los Angeles, terwijl West momenteel op hun ranch in Wyoming woont. Ook de feestdagen vierden ze gescheiden. Hun laatste publieke verschijning samen dateert al van oktober, tijdens het extravagante vierdaagse verjaardagsfeest van Kardashian. Toen tekende West één dag present.

Het lijkt op de laatste stuiptrekking van een relatie in verval. De voorbije maanden blonk West vooral uit in bizarre uitspraken tijdens zijn geflopte gooi naar het Amerikaanse presidentschap. Zo tierde de rapper al in tranen over een nakende scheiding, haalde hij uit naar zijn schoonfamilie en verweet hij Kardashian dat ze ooit een abortus overwoog. Sneren die Kardashian aanvankelijk met de mantel der liefde bedekte, maar nu blijkbaar toch hun sporen nalaten. De realityster wordt sinds kort gespot zonder haar verlovingsring – een juweel ter waarde van 1 miljoen euro – en schoof al aan tafel met de bekende Hollywoodadvocaat Laura Wasser. Die stond Kardashian bij tijdens haar twee vorige echtscheidingen en zou ook nu advies geven.

Nog geen papieren

Volgens bronnen sturen ook Kardashians zussen intussen aan op een breuk. De entourage van West vertelt op zijn beurt dat de getroebleerde muzikant nog steeds “superclose” is met zijn aangetrouwde familie. “Het zijn relatieproblemen zoals iedereen ze wel eens heeft. Er is ook geen derde partij in het spel.”

Van scheidingspapieren is voorlopig nog geen sprake. Ook heeft het koppel zelf nog niet gereageerd op de lekken. Moest het toch zo ver komen, dan hoeven Kardashian en West geen boterham minder te eten. Zijn privékapitaal wordt geschat op 1 miljard dollar, het hare op 730 miljoen. Ook kan Kardashian terugvallen op het imperium van haar familie. Het koppel trouwde in 2014 en heeft samen vier kinderen: North (7), Saint (5), Chicago (2) en Psalm (1).

Door (nba, dvg)
AANGERADEN