Anderlecht neemt al na een half seizoen afscheid van Percy Tau, Brighton-trainer onder de indruk: “Hij zal zich snel aanpassen”

 ©  BELGA

De uitleenbeurt van Percy Tau aan Anderlecht zit erop. De club bevestigt donderdag dat de Zuid-Afrikaan terugkeert naar het Engelse Brighton & Hove Albion. Tau trainde vandaag al een eerste keer mee met de Seagullsn maakte meteen indruk.

Vincent Van Genechten, Valerie Van AvermaetBron: The Argus

LEES OOK.Anderlecht legt Rode Duivel Hannes Delcroix langer vast: “Hij is een voorbeeld”

“Percy Tau keert terug naar Brighton. We gaan allemaal die glimlach missen. Veel geluk, Percy”, zegt Anderlecht in een tweet. “Bedankt Anderlecht. Ik wens het team succes en het was een eer om voor de club te spelen”, stuurde Tau via Twitter de wereld in.

De 26-jarige Zuid-Afrikaan werd vorige zomer door Brighton uitgeleend aan de Brusselaars. In veertien competitieduels was hij goed voor vier doelpunten en een assist. Vorig seizoen speelde de 25-voudig international op uitleenbasis voor Club Brugge. Daar scoorde hij in 30 matchen vier goals en deelde hij acht assists uit.

Eerste minuten?

Brighton-trainer Graham Potter verwacht dat Tau zich snel zal aanpassen aan zijn team. Zondag neemt Brighton het op tegen Newport in de FA Cup. Het is niet ondenkbaar dat Tau dan al minuten zal maken. “Hij is beschikbaar. Hij trainde en speelde in België dus met zijn matchritme zit het wel goed”, zei Potter op de persconferentie van Brighton. “Hij moet zich nog wat aanpassen, maar ik denk dat hij tot de groep zal behoren dit weekend.”

“Percy heeft goede ervaringen opgedaan in België en hij wil de volgende stap zetten”, zei Potter. “Hij vervoegde het team deze ochtend en trainde meteen mee. Het is spannend voor ons en voor hem. We moeten hem helpen zodat hij zich goed voelt en hij de volgende stap in zijn carrière kan zetten.”

Complimenten

“Hij is een linksvoetige aanvallende speler die op verschillende posities uit de voeten kan. Hij heeft oog voor het doel en gebruikte de ruimtes goed. Op de counter weet hij wat de juiste pass is, kan hij dribbelen of lopen met de bal. Dat is interessant”, vervolgde Potter.

“Het is zaak om hem te integreren in het team en de beste manier te vinden waarop we hem kunnen gebruiken. Met wat hij vandaag al toonde, verwacht ik dat hij zich snel aanpassen. Het is een fijne kerel die bij de groep past. Maar er is natuurlijk concurrentie, het blijft de Premier League.”

LEES OOK. CLUBNIEUWS. Salzburg-middenvelder legt donderdag medische testen af bij Anderlecht

Aangeboden door onze partners