Financieel rampjaar voor Hollywood, maar Adil El Arbi en Bilall Fallah scoren wél

 ©  REUTERS

Geen verrassing, maar daarom niet minder pijnlijk: de wereldwijde box office heeft 2020 afgesloten met dieprode cijfers. De weinige films die verschenen brachten in totaal ‘amper’ 11,2 miljard euro op. Een daling met liefst 71 procent in vergelijking met 2019.

Opvallend is dat de best boerende film van vorig jaar geen Hollywoodproductie is. Het Chinese oorlogsdrama The eight hundred verdiende het meeste aan de bioscoopkassa’s. Het zilver gaat naar een kaskraker met een stevig Belgisch tintje: Bad boys for life van Adil El Arbi en Bilall Fallah pakt zilver in de globale box office, en is officieel de succesvolste Amerikaanse productie van 2020. Tenet, de langverwachte blockbuster van Christopher Nolan die in volle coronacrisis verscheen, strandt op de vierde plek.

Ondanks de immense verliezen is er nog geen paniek bij de filmstudio’s. Er liggen nog veel afgewerkte films op de plank. Zodra de bioscopen weer open mogen, komt er dus ook weer geld in het laatje.

LEES OOK. Adil El Arbi: “Soms dachten we: wow, lunchen met Will Smith. Na een tijdje zaten we wel meer op ons horloge te kijken”

(tove, dvg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook