Beste Belgische aanvalslinie aller tijden bekend: wie vergezelt Romelu Lukaku voorin?

 

 ©  BELGA

Eden Hazard, Romelu Lukaku en Jan Ceulemans vormen samen de beste Belgische aanvalslinie aller tijden in de 125-jarige geschiedenis van de nationale ploeg. Dat heeft de Belgische voetbalbond (KBVB) donderdag bekend gemaakt. De volledige ploeg door de fans gekozen, is nu bekend. Michel Preud’homme, Eric Gerets, Vincent Kompany, Philippe Albert, Jan Vertonghen, Kevin De Bruyne, Enzo Scifo en Axel Witsel vervolledigen het team.

Valerie Van Avermaet

Vrijdag wordt nog de bondscoach bekendgemaakt. De supporters mogen ook tot 10 januari stemmen op een “ultiem icoon van het Belgisch voetbal”. In 1995, bij het honderdjarig bestaan van de voetbalbond, verkoos de KBVB Paul Van Himst nog tot Beste Belgische Speler aller tijden.

De 27-jarige Lukaku en de 30-jarige Hazard zijn allebei nog actief bij de Rode Duivels. Topscorer Lukaku zit aan 57 doelpunten in 89 interlands, Hazard scoorde er 32 in 106 wedstrijden. Ceulemans, 63 jaar inmiddels, scoorde van 1977 tot 1991 22 keer voor de Rode Duivels. Met 96 caps was hij lang recordinternational.

LEES OOK

Nu in het nieuws